2020-06-29 10:26:21• hírek • Szatmár.ro

Színesbőrű karakternek színesbőrű színész adja a hangját!

Az Amerikai Egyesült Államokban fellángolt nagy mértékű rasszizmus-ellenesség és a talán túlzottan politikai korrektségre való törekvés részeként több rajzfilmsorozat szereplőjének megváltozik a hangja.

Néhány esetben ugyanis fehérbőrű színészek adták hangjukat néger, vagy éppen indiai karaktereknek. A változások érintik egyebek mellett a Simpson Család, a Family Guy és a Central Park animációs sorozatokat is, hogy csak párat említsünk. Legtöbb esetben saját döntése alapján mondott le maga a színész a hosszú évek óta „szinkronizált” színesbőrű karakterek megszemélyesítéséről.


Kérdés, hogy mennyire politikailag korrekt lesz, ha a színesbőrű karakter színesbőrű hangkölcsönzőjének magyar szinkronját fehérbőrű színész mondja majd fel, még ha ez nem is sértő szándékkal történénik… Mint ahogy az sem sértő szándékú, hogy ez a cikk a "Színes" rovatunkba kerül.


Az elmúlt napokban volt hír, hogy a bécsi Szerecsen Gyógyszertár nevét is sokan sértőnek találják, emiatt változni fog a neve, illetve a négercsók nevű édesség már csokicsók néven fut az országokban, ahol még gyártják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: